Gratis en veilige levering 🚚

239€ handpan accessoires aangeboden 🎁

Uw winkelwagen is leeg.

Wij bevelen aan:

Hoe leer je de Handpan spelen?

Hoe de handpan te leren spelen, handpan handleiding, handpan les, handpan leren

Heb je een concert bijgewoond van handpan (ook wel hang drum genoemd)? Misschien heb je het gezien in een video op Youtube? Je droomt sindsdien van het kopen van één van deze wonderbaarlijke instrumenten, met hun betoverende geluid. We kennen dat gevoel, want als fabrikanten en muzikanten zijn we allemaal daar geweest.

Maar hoe leer je nu spelen op dit geweldige instrument nadat je het hebt gekocht? Dat is de vraag waar we hierop gaan antwoorden.

Leer online handpan spelen

De handpan is een nieuwkomer in de familie van percussie, en heeft zich discreet een plaats verworven in de concertzalen. Je kunt het instrument dus nog niet leren spelen in muziekscholen. Daarom bieden websites aan om te leren handpan spelen. Hier zijn de meest genoemde:

Elke website heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald, maar allemaal zijn ze van zeer goede kwaliteit om handpan te leren spelen.

Leren handpan spelen met Superprof

Superprof is een platform dat docenten en leerlingen in alle domeinen met elkaar in contact brengt. Ze biedt je net zo goed de mogelijkheid om wiskunde te leren, Chinees of muziek met een hand pan.

Een groot voordeel is dat het je in contact brengt met docenten in je omgeving. Dus je hebt de mogelijkheid om niet op een scherm, maar direct in een particuliere les met een docent te leren handpan spelen.

De prijzen voor particuliere lessen lopen van 15€ tot 45€ per uur.

Master the Handpan met Master the Handpan

Dit is een 100% online oplossing die je de mogelijkheid geeft om handpan te leren spelen via tutorials die gaan van beginnend tot bevestigd.

Een van de grote voordelen van deze site is dat je op je eigen tempo kunt voortgang boeken, omdat je levenslang toegang hebt tot de training die voor je beschikbaar is.

De prijs van elke training is 149€.

Leer handpan met Handpan Dojo

Een andere internet site geprezen door de handpan lerende gemeenschap, Handpan Dojo werkt op hetzelfde principe als Master the Handpan.

Je zult niet alleen levenslang toegang hebben tot de site, maar ook de mogelijkheid om er via elk apparaat op te kunnen.

De prijzen van de lessen lopen van 89€ tot 400€.

Leer handpan spelen met Youtube

De laatste oplossing is die van 100% gratis Youtube. Er zijn vele kanalen ontstaan op hetzelfde moment als de democratisering van de handpan, en sommigen van hen zijn gewijd aan het onderwijs van handpan met video tutorials.

Je zult trouwens sommige van de sprekers die betaalde cursussen op de bovengenoemde platforms aanbieden, zoals David Charrier van Master the Handpan, terugvinden op Youtube.

Youtube kan je dus de mogelijkheid geven om te beginnen met leren en vertrouwd te raken met sommige docenten voordat je besluit te investeren in handpan cursussen.

Er zijn nog veel meer, zoals Handpan Academy, die je ook kunt ontdekken met een eenvoudige zoekopdracht op Youtube.

Er zijn nog veel anderen, zoals David Urban, Amy Naylor of Gerard Spencer. Kies wat het beste bij je past op basis van hun artistieke kwaliteiten en de kwaliteit van hun onderwijs.